Het Café van Toen en Nu
Een project om een ontmoeting te bewerkstelligen

Iedere laatste donderdag van de maand, van 10.00 uur tot 12.00 uur,
is er het Café van Toen en Nu.

Een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is in de Tuinzaal van het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel. Samen met KrimpenWijzer organiseer ik een ochtend waar we naar elkaars verhalen luisteren. Ieder maand staat er een ander thema centraal. Soms worden er gastsprekers uitgenodigd, zo komt regelmatig de Historische Kring Krimpen een lezing en presentatie geven over vroegere tijden. Andere gasten waren o.a. de gemeentesecretaris, de polderdichter, Rechtstreex, een vogelaar om er een paar te noemen. Na de presentatie vertel ik een verhaal dat aansluit bij het thema. Verhalen roepen altijd verhalen op en om goed naar elkaars verhaal te kunnen luisteren begeleid ik het tafelgesprek. Van verteller naar begeleider. 

Bij een bijzondere gast neem ik de plaats in van interviewer en zorg ervoor dat alle vragen gesteld kunnen worden. Van verteller naar gespreksleider.

Met enige trots kan ik zeggen dat dit project een succes is. De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft zich ten doel gesteld om deze ontmoetingsplekken te realiseren en Het Café van Toen en Nu is een project dat zijn vruchten afwerpt. Een aantal mensen hebben elkaar voor het eerst bij één van deze ochtenden ontmoet en hebben daarna met elkaar afspraken gemaakt. Iedere maand is het een feestje om de bezoekers te begroeten bij binnenkomst en het doet me een genoegen om dan ook steeds weer nieuwe gezichten te zien.